Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Každý strávník ve školní jídelně musí dodržovat hygienická opatření:VSTUP  S ROUŠKOU, dezinfekční zóna obuvi, dezinfekce rukou,....

Vchod bude z přízemí hlavním vchodem do budovy a východ bude bočním vchodem z jídelny (rampy).

 

 

Jídelníček   od 21.  do 25. září 2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí  Polévka:  Rajčatová s noky          (A:1p,9)

  1. Losos na bylinkách, vařené brambory, dušený hrášek (A:4)
  2. Cizrna s kuřecím masem na kari, dušená rýže (A:1p)
  3. Bezlepek: Rajčatová s noky, Losos na bylinkách, vař.brambory, dušený hrášek (A:4,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj  (A:1p,7)

 

Úterý               

­­Polévka: Hrachová         (A: 1p,9)  

  1. Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, sýr, steril. okurek (A:1p,7,9)
  2. Jáhelná sladká kaše s ovocem (A:7)
  3. Bezlepek: Hrachová, Rizoto s vepř. masem a zeleninou, sýr, steril. okurek (A:7,9)

Svačinka: Honzovy buchty s povidly a ovocným džemem, bílá káva    (A:1p,3,7)

 

Středa                                   

Polévka:  Pórková         (A: 1p) 

  1. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a listovým špenátem (A:1p,7,9)
  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem NIVA (A:7)
  3. Bezlepek: Pórková, Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a sýrem NIVA (A:7)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou a zeleninou, čaj s citrónem   (A:1p+j+ž,4,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Hovězí polévka s těstovinami, zeleninou a játrovými knedlíčky    (A:1p,3,9)

  1. Bratislavská vepřová plec na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7,9)
  2. Salát „HAWAJ“ (těstoviny, kuř. maso, paprika , hrášek, dres.), ovoce   (A:1p,)
  3. Bezlepek: Hovězí s těst, zelen.,.. Bratisl.plec na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9) 

Svačinka: Rohlík se sýrovou pomazánkou, mléko (A:1p+j,7)

 

Pátek                                                                                                                         

Polévka:  Zelňačka    (A:1p,9)

  1. Kuřecí plátek v těstíčku, opečené brambory, peperonáta (A:1p,3,6)
  2. Vepřové ledvinky na slanině, dušená rýže, steril. okurek (A:1p) 
  3. Bezlepek: Zelňačka, Kuř.plátek v těstíčku, opečené brambory, peperonáta (A:9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, steril. okurek, nápoj   (A:1p+j+ž,3,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                        Egidová Jana

 

Jídelníček   od 28. září do 2. října 2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí  Polévka:  ----          (A:)          STÁTNÍ   SVÁTEK

  1. ---- (A:)
  2. ---- (A:)
  3. Bezlepek: ---- (A:)

Svačinka: ----  (A:)

 

Úterý               

­­Polévka: Z červené čočky, drcených rajčat a quinoi         (A: 1p,9) 

  1. Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A:1p,7,9)
  2. Vepřová pečeně, šťouchané brambory s cibulkou, salát z červeného zelí (A:1p)
  3. Bezlepek: Z červené čočky, Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A:7)

Svačinka: Chléb s tvarohovo-zeleninovou pomazánkou, mléko  (A:1p+j+ž,7)

 

Středa                                   

Polévka:  Hovězí polévka se zeleninou, těstovinami a játrovými knedlíčky         (A: 1p,3,9)  

  1. Plněné bramborové knedlíky ml. vepřovým masem, kysané zelí (A:1p,3)
  2. Rýžovo-pohankové knedlíčky přelité ovocným jogurtem (A:7)
  3. Bezlepek: Hovězí polévka, Plněné bramborové knedlíky, kysané zelí (A:3,9)

Svačinka: Pribináček, rohlík, ovocný čaj    (A:1p+j,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Špenátová  s vejci    (A:1p,3,9)

  1. Čočka na kyselo, sázené vejce, steril. okurek, chléb, tyčinka (A:1p+j+ž,3)
  2. Rýžový salát s tuňákem a zeleninou, tyčinka (A:4,9)
  3. Bezlepek: Špenátová, Čočka na kyselo, sázené vejce, steril. okurek, chléb, tyčinka (A:3,9)

Svačinka: Perník s citrónovou polevou, ovocný čaj  (A:1p,3)

 

Pátek                                                                                                                         

Polévka:  Uzená s kroupami a zeleninou     (A:1o,9)

  1. Kuřecí plátek na žampiónech, dušená rýže, zelný salát s kukuřicí (A:1p)
  2. Farmářský salát (řím. salát, lusky faz.,brambory,rukola,kukuř.,kuř. prsa, dres.) (A:7) 
  3. Bezlepek: Uzená s rýží a zel., Kuřecí plátek na žampiónech, duš. rýže, zelný salát (A:9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, steril. okurek, čaj s citrónem   (A:1p+j+ž,3,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle ,lísk.ořechy, vlaš.ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01