Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní výdejny

 

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Od 1.července 2020 vydáváme do jídlonosičů od 11,00 do 11,30 a od 11,30 do 13,30hod. je jídelna otevřená pro přímou konzumaci obědů.

Každý strávník musí dodržovat hygienická opatření:dezinfekční zóna obuvi, dezinfekce rukou, rouška, 2m odstup....

Vchod bude z přízemí hlavním vchodem do budovy a východ bude bočním vchodem z jídelny (rampy).

   

JÍDELNÍČEK od 6. do 10. července 2020

Pondělí                                             

Polévka:          STÁTNÍ   SVÁTEK     

  1. ---
  2. ---
  3. Bezlepek: ---

Svačinka: ---    (A:)

 

Úterý             

­­Polévka:          Polévka z hlávkového zelí  (A: 1p,9)    

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, moučník   (A: 1p,3,7)  
  2. ---
  3. Bezlepek: Pol. z hl. zelí, Koprová omáčka, vař. vejce, vař. brambory, moučník (A:3,9)

Svačinka:    ---   (A:)

 

Středa

Polévka:          Bramborový krém s osmaženou cibulí      (A:1p,9)               

  1. Drůbeží masová směs se zeleninou, dušená rýže   (A: 1p,9)     
  2. ---
  3. Bezlepek: Bramb.krém s osmaž.cibulí, Drůbeží masová směs se zel. dušená rýže (A:9)

Svačinka:  --- (A: )

                                   

Čtvrtek          

Polévka:   Hovězí polévka se zeleninou a noky     (A:1p,3,9)            

  1. Kuřecí stehno na paprice, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7)  
  2. ---         
  3. Bezlepek:Hovězí se zel. a noky, Kuř. stehno na paprice, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:   (A:)

        

Pátek 

Polévka:          Fazolová   (A:1p,9)                 

  1. Přírodní vepřový řízek, bramborová kaše, zel. salát (A:1p,7 )
  2. ---    
  3. Bezlepek: Fazolová, Přírodní vepřový řízek, bramborová kaše, zel. salát  (A:9)

Svačinka:  ---   (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Jídelníček   od  13. do 17.července  2020

Pondělí                                             

Polévka:          Slepičí s těstovinami a zeleninou     (A:1,9)     

  1. Vepřový vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A:1p,3,9) 
  2. ---
  3. Bezlepek: Slepičí s těst. a zel., Vepř.vrabec, dušený špenát, br.knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: ---    (A:)

 

Úterý             

­­Polévka:          Hráškový krém  (A: 1p,9)    

  1. Smažená treska, bramborová kaše, kompot   (A: 1p,3,4,7)  
  2. ---
  3. Bezlepek: Hráškový krém, Smažená treska, bramb. kaše, kompot (A:3,4,9)

Svačinka:    ---   (A:)

 

Středa

Polévka:          Zeleninová     (A:1p,9)            

  1. Boloňské lazaně s kuřecím masem (A: 1p,7,9)    
  2. ---
  3. Bezlepek: Zeleninová, Boloňské lazaně s kuřecím masem (A:7,9)

Svačinka:  --- (A: )

                                   

Čtvrtek          

Polévka:   Čočková    (A:1p,9)            

  1. Kuřecí přírodní řízek, opékané brambory, česnekový dip (A:1p,7)  
  2. ---         
  3. Bezlepek: Čočková, Kuř. př. řízek, opékané brambory, česnekový dip (A:9 )

Svačinka:   (A:)

        

Pátek 

Polévka:          Rajčatová s noky   (A:1p,3,9)             

  1. Hrachová kaše, párek, st. okurek, chléb, špaldový dezert (A:1p+š+j+ž,7 )
  2. ---    
  3. Bezlepek: Rajčatová s noky, Hrachová kaše, párek, st. okurek, chléb, dezert  (A:3,9)

Svačinka:  ---   (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Jídelníček   od  20. do 24.července  2020

Pondělí                                             

Polévka:          NEVAŘÍME – výluka elektrické energie                                    (A:)     

  1. --- (A:) 
  2. ---
  3. Bezlepek: --- (A:)

Svačinka: ---    (A:)

 

Úterý             

Polévka:            Kedlubnová     (A:1p,9)         

  1. Cikánská kuřecí pečeně, dušená rýže, moučník (A:1p,9)  
  2. ---         
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Cikánská kuř. pečeně, dušená rýže, moučník (A:9 )

Svačinka:   (A:)

 

Středa

Polévka:          Cizrnová    (A:1p,9)                            

  1. Vepřový přírodní plátek, vařené brambory, fazolové lusky se slaninou (A: 1p)     
  2. ---
  3. Bezlepek: Cizrnová, Vepř. př. plátek, vařené brambory, faz.lusky se slaninou (A:9)

Svačinka:  --- (A: )

                                   

Čtvrtek          

­­Polévka:          Hovězí polévka s fritátovými nudlemi a zeleninou  (A: 1p,9)    

  1. Hovězí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce   (A: 1p,3,7)  
  2. ---
  3. Bezlepek: Hov.polévka, Hovězí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:    ---   (A:)

        

Pátek 

Polévka:          Kmínová s vejci    (A:1p,3,9)              

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:1p+j+ž )
  2. ---    
  3. Bezlepek: Kmínová s vejci, Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce  (A:3,9)

Svačinka:  ---   (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

                                                                           

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle ,lísk.ořechy, vlaš.ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01