Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Školní jídelna ZŠ Rýmařov připravuje obědy pro strávníky od 14.10. 2020  v následujícím režimu:

Cizí strávníci mají jídlo pouze do MENU boxu. Výdej jídel bude přes výdejní okno od 10,oo do 11,oo hod. Při odběru stravy každý strávník zaplatí 10,- Kč za boxy (1oběd=10,-Kč)

Všichni musí dodržovat rozestupy 2 m, dezinfikovat si ruce a mít zakryté rouškou dýchací cesty (nos i ústa).

Žáci ZŠ mohou odebírat oběd za dotované ceny ve školní jídelně a ve stanovených časech:

Žáci I. stupně  od 11,3o do 12,oo hod. a od 12,3o do 13,oo hod.

Žáci II. stupně  od 13,oo  do 14,oo hod.

Všichni žáci (strávníci) jsou povinni dodržovat hygienické předpisy. Je nutné si dezinfikovat ruce, dodržovat 2 m rozestupy a  mít zakrytá ústa i nos rouškou. U stolu mohou sedět maximálně  2 osoby atd.

Výdejna NÁRODNÍ  od 11,3o do 12,oo hod.

 

Stravné si každý strávník ŠJ odhlašuje a přihlašuje sám.

Děkujeme za vstřícnost a pochopení.

Za kolektiv pracovníků ŚJ Egidová Jana

 

 

 

Jídelníček   od 19.  do 23. října 2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Zeleninový krém s krutóny     (A: 1p,9)       B

  1. Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot (A:1p,3,7)
  2. ---     
  3. Bezlepek: Zeleninový krém, Kuřecí smažený řízek, bramborová kaše, kompot   (A:3,9)

Svačinka: Makovec s citrónovou polevou, čaj s citrónem  (A:1p,3)

 

Úterý               

­­Polévka:  Kukuřičná       (A: 1p,9)         B

  1. Masová směs s játry na asij. způsob,zelenina, kok.mléko, dušená rýže,moučník (A:1p,3,9)
  2. ----
  3. Bezlepek: Kukuřičná, Masová směs na asijský způsob, dušená rýže, moučník (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, ovocný čaj    (A:1p+j, 7)

 

Středa                                   

Polévka:  Slepičí s těstovinami a zeleninou         (A: 1p,9)         

  1. Hovězí guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7)         
  2. ---
  3. Bezlepek: Slepičí s těst. a zel., Hovězí guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Rohlík s taveným sýrem, kakao, ovoce    (A:1p+j,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Kapustová   (A: 1p,9)          B

  1. Ryba pod peřinkou (sýr,kuk.lupínky),vař.bram.,salát z čínského zelí a pomeranče (A:4,7) B
  2. ---
  3. Bezlepek: Kapustová, Ryba pod peřinkou, vař. brambory, salát z čínského zelí (A:4,7,9) 

Svačinka: Chléb s máslem a vařeným vejcem, ovoce, nápoj   (A:1p+j+ž, 3,7)

 

Pátek                                                                                                                         

Polévka:  Fazolová       (A:1p,9)       B

  1. Kuřecí cikánská pečeně, těstoviny, ovoce   (A:1p)
  2. ---
  3. Bezlepek: Fazolová, Kuřecí cikánská pečeně, těstoviny, ovoce (A:9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj   (A:1p+j+ž,3,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Jídelníček   od 26.  do 30. října 2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí 

Polévka:   Čočková     (A: 1p,9)       B

  1. Sekaný řízek se sýrem, bramborová kaše, steril. okurek (A:1p,3,7)
  2. ---     
  3. Bezlepek: Čočková, Sekaný řízek se sýrem, bramborová kaše, steril. okurek (A:3,7,9)

Svačinka: ---

 

Úterý               

­­Polévka:  Hovězí polévka s těstovinami a zeleninou       (A: 1p,9)        

  1. Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,9) 
  2. ----
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zeleninou, Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: ---

 

Středa                         „STÁTNÍ  SVÁTEK“                           

Polévka:            

  1. ---
  2. ---
  3. Bezlepek: ---

Svačinka: ---

 

Čtvrtek                       „Podzimní prázdniny“

Polévka: 

  1. ---
  2. ---
  3. Bezlepek: ---

Svačinka: ---

 

Pátek                          „Podzimní prázdniny“                                                          Polévka:  ---

1. ---

2.---

3.Bezlepek: ---

Svačinka: ---

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

                                      

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle ,lísk.ořechy, vlaš.ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01