Jídelníček od: 25. 3. - 29. 3. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Jarní hrášková s bazalkou (A: 1,7,9)
-
Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče
(A: 4,7)
-
Velikonoční jídlo: Jarní palačinky ( mrkev, meruňkový džem, vanilkový pudink)
(A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Jarní hrášková s bazalkou, ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 4,7,9)
Svačinka: Houska s máslem a šunkou, zelenina, mošt (A: 1,7)
Úterý
Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)
-
Kuřecí plátek Bakony, tarhoňa, ovoce (A: 1,7,9)
-
Velikonoční jídlo: Krůtí roláda s velikonoční nádivkou, brambory s pažitkou, ovoce (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Zeleninová minestrone, kuřecí plátek Bakony, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, nápoj (A: 1,3,7)
Středa
Polévka: Čočková (A: 1,9)
-
Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek, velikonoční balíček (A: 1,7,10)
-
Velikonoční jídlo: Tagliatelle s kuřecími nudličkami a smetanovým listovým špenátem, velikonoční balíček (A: 1,7,9)
-
Bezlepek: Čočková, rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem,
sterilovaný okurek, velikonoční balíček (A: 7,9,10)
Svačinka: Rýžová kaše s broskvemi, ovocný čaj (A: 7)
Čtvrtek VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY VÝDEJ OBĚDŮ: 11 – 13
Polévka: Vývar s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)
1. Hovězí guláš, houskový knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
2. Velikonoční jídlo – doplatek: 140 Kč Jehněčí kolínko, šťouchané brambory se zelenou cibulkou, ovoce (A: 1,7)
JÍDLO LZE OBJEDNAT A UHRADIT U P. ČUŠKOVÉ DO 22.3.2024
3. Bezlepek: Vývar s celestýnskými nudlemi , hovězí guláš, houskový knedlík, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: (A: )
Pátek STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ
Jídelníček od: 1.4. - 5.4. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: )
Úterý
Polévka: Jarní zeleninová s jáhlemi (A: 1,9)
-
Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny Penne, ovoce (A: 1,7)
-
Ovesné placičky se zeleninovou oblohou, pažitkový dip, ovoce (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Jarní zeleninová s jáhlemi , kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny Penne, ovoce (A: 7,9)
Svačinka: Palačinky s džemem, nápoj (A: 1,3,7)
Středa
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)
-
Smažený celer, brambory, tatarka, moučník (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Houska s barevnou pomazánkou (tvaroh, mrkev, pažitka, paprika), mléko
(A: 1,3,7)
Čtvrtek
Polévka: Kukuřičná s kokosovým mlékem (A: 1,7,9)
1. Kuřecí stehno „ Barbecue“, brambory, ovoce (A: 1,6,9,10)
2. Špekové knedlíky, červené zelí, ovoce (A: 1,3,7)
3. Bezlepek: Kukuřičná s kokosovým mlékem, kuřecí stehno „ Barbecue“, brambory, ovoce (A: 6,7,9,10)
Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Rybí halászlé (A: 1,4,9)
-
Hovězí roštěná, dušená rýže, okurkový salát (A: 1,9,10)
-
Zapečené brambory s trhaným masem a zeleninou, okurkový salát (A: 1)
-
Bezlepek: Rybí halászlé, hovězí roštěná, dušená rýže, okurkový salát (A: 3,4,7,9,10)
Svačinka: Rohlík s trvanlivým salámem, zelenina, nápoj (A: 1,3,7,10)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídelníček od: 8.4. - 12.4. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Hrachová s krutony (A: 1,9)
-
Krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 1,9 )
-
Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, tyčinka (A: 1,7 )
-
Bezlepek: Hrachová s krutony, krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 9 )
Svačinka: Makovec s citronovou polevou, melta (A: 1,3,7 )
Úterý
Polévka: Zeleninová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Losos s citrónovým přelivem, vařené brambory, ovocný salát (A: 1,4,7,9)
-
Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou, čalamáda (A: 1,3,7,9,10)
-
Bezlepek: Zeleninová s kapáním, losos s citrónovým přelivem, vařené brambory, ovocný salát(A: 3,4,7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, čaj s citronem (A: 1,7,9)
Středa
Polévka: Gulášová (A: 1,9)
-
Kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem, ovoce (A: 1,3,7)
-
Kuřecí nudličky na kari, jasmínová rýže, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Gulášová, kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)
Čtvrtek
Polévka: Květáková (A: 1,7,9)
1. Sekaná pečeně, bramborová kaše, okurkový salát (A: 1,3,7,9)
2. Zeleninové lečo se sojovým masem, chléb (A: 1,3,6,7)
3. Bezlepek: Květáková, sekaná pečeně, bramborová kaše, okurkový salát
(A: 3,7,9)
Svačinka: Pribináček, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Rajská s bulgurem (A: 1,9)
-
Halušky se zelím a uzeným masem, ovoce (A: 1,3,7,10)
-
Vepřová játra na roštu, vařené brambory, dip, ovoce (A: 1,7,9)
-
Bezlepek: Rajská s bulgurem , halušky se zelím a uzeným masem, ovoce
(A: 3,7,9,10)
Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj s citronem (A: 1,3,7,10)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Každý den jsou připraveny nápoje
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|