Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Vážení rodiče, strávníci,
školní jídelna  počínaje 1. březnem t.r. vydává jídlo v níže uvedených časech.
Žáci, kteří jsou na distanční výuce si oběd přihlašují sami prostřednictvím svých stravovacích účtů na stránce www.strava.cz
 
Žádáme vás všechny o kontrolu svých stravovacích účtů !!!
Pokud o stravování nebudete mít zájem, tak si jej včas odhlaste přes stravovací systém na www.strava.cz
 
Výdej  cizím strávníkům  zůstává nadále v čase od 10,oo do 11,oo hod. přes výdejní okno do jídlonosičů. 
 
Zaměstnanci školy, kteří se stravují v jídelně mají určený čas od 11,30 do 12,oo hod.
 
Děti zaměstnanců IZS se stravují v jídelně od 12,oo do 12,20 hod.
 
Žáci, kteří se účastní distanční výuky si mohou oběd vyzvednou do jídlonosičů přes výdejní okno v čase od 12,3o,oo do 13,3o hod.
 
 
Pokud se nedostanete do stravovacího systému, tak volejte na číslo 554 255 130 (737 544 329) a obědy si objednejte/odhlaste  u vedoucí ŠJ. 
Děkujeme za pochopení.
 
Egidová Jana, ved. ŠJ
 
Všichni musí dodržovat rozestupy 2 m, dezinfikovat si ruce a mít zakryté respirátorem dýchací cesty (nos i ústa). Maximální počet osob vyzvedávající si oběd v jídelně jsou 3. Strávníci musí rovněž dodržovat stanovený zasedací pořádek v jídelně, tzn. 1 osoba u jednoho stolu.
 
Stravné si každý strávník ŠJ odhlašuje a přihlašuje sám.

 

 

 

 

 

Jídelníček   od 22.  do  26. března    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí

Polévka:  Uzená s kroupami    (A:1p,9)      

  1. Bratislavská vepřová plec na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7,9)
  2. Zeleninový kuskus, ovoce (A:1p)     
  3. Bezlepek: Uzená s rýží, Bratislavská vepř. plec na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Párek v rohlíku, nápoj/ Pudink, loupák,  nápoj  (A:1p)/ (A: 1p,7)

Úterý

Polévka:  Pórková    (A: 1p,9)   

  1. Sekaná pečeně, bramborová kaše, zelný salát (A: 1p,3,7) 
  2. Kynutý knedlík s borůvkovou náplní, máslo, cukr, kakao (A: 1p,3,7) 
  3. Bezlepek: Pórková, Sekaná pečeně, bramborová kaše, zelný salát (A:3,7,9)

Svačinka: Ovocné pyré, rohlík, nápoj / Chléb s máslem a salámem, zelenina, nápoj  (A:1p)/ (A: 1p+j+ž,7)

Středa

Polévka:  Rybí s krutóny    (A:1p,4,9)

  1. Krůtí plátek po provensálsku s cizrnou (drc.rajčata,česnek..), polenta (A: 1p) 
  2. Zapečená brokolice s bramborami, vejci a sýrem (A:3,7)  
  3. Bezlepek: Rybí, Krůtí plátek po provensálsku s cizrnou, kukuř. polenta (A:4,9)

Svačinka:  Topinka ve vajíčku, st. okurek, nápoj/ Rohlík se sýrem, nápoj   (A:1p+j+ž,3)/ (A:1p,7)

Čtvrtek

Polévka:  Frankfurtská       (A: 1p,9)    

  1. Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, steril. okurek, tyčinka (A: 1,7,9)  
  2. Pohanková kaše se zkaramelizovanými jablky, tyčinka (A:7)
  3. Bezlepek: Frankfurtská, Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, tyčinka (A:7,9)

Svačinka: Croissant, nápoj / Chléb s pohankovou pomazánkou, zelenina   (A:p,7)/ (A:1p+j+ž,7)

Pátek

Polévka:  Fazolová    (A:1p,9) 

  1. Kuřecí ražničí, vařené brambory, česnekový dip (A:1p,7)
  2. Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, pečivo (A:1p=jen pečivo, 4) ) 
  3. Bezlepek: Fazolová, Kuřecí ražničí, vařené brambory, česnekový dip (A:9)

Scačinka:  Jablková bábovka, nápoj /Jogurt, rohlík, nápoj  (A:1p,3,7)/ (A:1p,7) 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

 

Jídelníček   od 29.  do  31. března    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí

Polévka:  Jarní zeleninová    (A:1p,9)      

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A:1p,3,7,9)
  2. Pohanka s medem a ořechy, ovoce (A:8)     
  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, Koprová om., vařené vejce, vař. brambory, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj/ Termix, rohlík, nápoj  (A:1p+j+ž,4,7)/ (A: 1p,7)

Úterý

Polévka:  Brokolicová    (A: 1p,9)   

  1. Hrachová kaše, uzená kýta, st. okurek, chléb, moučník (A: 1p+j+ž,3,7) 
  2. Halušky s uzeným masem a kys. zelím, moučník (A: 1p,3,7) 
  3. Bezlepek: Brokolicová, Hrachová kaše, uzená kýta, steril. okurek, chléb, moučník (A:3,7,9)

Svačinka: Rohlík s máslem a šunkou, nápoj / Tvarohový šáteček, nápoj  (A:1p,7)/ (A: 1p,3,7)

Středa

Polévka:  Špenátová  s krutóny    (A:1p,3,9)

  1. Pečené kuřecí stehno s Hlavičkou (vel.nádivka), bramborová kaše, mrkvový salát (A: 1p,7) 
  2. Vepřová pečeně, červené zelí, špekový knedlík (A:1p,3,7)  
  3. Bezlepek: Špenátová, Pečené kuř. stehno s Hlavičkou, bramb. kaše, mrkvový salát (A:3,9)

Svačinka:  Jidáše, nápoj/ Chléb se škvarkovou pomazánkou, zelenina, nápoj   (A:1p,3,7)/ (A:1p+j+ž,3) 

Čtvrtek                                   NEVAŘÍME  = velikonoční prázdniny

Polévka:         (A: )    

  1. (A: )  
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka:  (A:)

Pátek                                      NEVAŘÍME = VELKÝ   PÁTEK

Polévka:      (A:) 

  1. (A:)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Scačinka:  (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Jídelníček   od 6.  do  9. dubna    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce 

Pondělí                                  „Velikonoční pondělí“

Polévka:  ---    (A:)      

  1. --- (A:)
  2. --- (A:)     
  3. Bezlepek: --- (A:)

Svačinka: ---   (A:)

Úterý

Polévka:  Zeleninový krém s krutóny    (A:1p,9)      

  1. Losos na bylinkách s citrónovým přelivem, vařené brambory, dušená zelenina (A:1p,4,7,9)
  2. Pohankové placičky s ovesnými vločkami a cuketou, zelenina (A:1,3)     
  3. Bezlepek: Zeleninový krém, Losos s citr. přelivem, vař. brambory, dušená zelenina (A:4,9)

Svačinka: Chléb s máslem a tvrdým sýrem, zelenina, nápoj/ Ov. pyré, rohlík, nápoj  (A:1p+j+ž,7)/ (A: 1p)

Středa

Polévka:  Slepičí se zeleninou a těstovinami    (A:1p,3,9)

  1. Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 1p,3,7) 
  2. Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny, ovoce (A:1p,7)  
  3. Bezlepek: Slepičí se zel. a těst., Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:  Jogurt, rohlík, nápoj/ Toastový chléb s máslem a šunkou, nápoj  (A:1p,7)/ (A:1p,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:   Hrachová        (A: 1p,9)    

  1. Šulánky s mákem, cukrem a máslem, ovoce   (A: 1p,3,7 )  
  2. Zeleninové karbanátky, vařené brambory, steril. okurek, ovoce (A: 3,9)
  3. Bezlepek: Hrachová, Šulánky s mákem, cukrem a máslem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka:  Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj/ Tvarohový koláč, nápoj  (A:1p+j+ž,4,7)/ (A:1p,3,7)

Pátek                                     

Polévka:      Dršťková z hlívy ústřičné    (A:1p,9) 

  1. Čočka na kyselo, sázené vejce, steril. okurek, chléb, moučník (A:1p+j+ž,3)
  2. Bramborové knedlíky plněné škvarkami, kysané zelí, moučník (A:1p,3) 
  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy ústřičné, Čočka na kyselo, sáz. vejce, steril. okurek, moučník (A:3,9)

Scačinka:  Mřížkový koláč s jablky, nápoj/ Rohlík s taveným sýrem, mléko (A:1p,3,7)/ (A:1p,7)

 Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

                      

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01