Jídelní lístek

Napsal Administrator. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

VSTUP do školní jídelny podléhá hygienickým předpisům. KAŽDÝ  STRÁVNÍK

je povinen mít zakryté dýchací cesty (použití respirátoru).

Děkujeme za pochopení a vstřícnost.

 

 

Provoz školní jídelny od 2. září 2021 je v běžném provozu podle organizačního řádu ŠJ

Žáci se stravují po ukončení výuky. Výdej obědů je v časových intervalech od 11,3o do 14,oo hod.
Výdej dopoledních svačinek je od 9,3o do 10,oo hod.
 
Cizí strávníci do jídlonosiče si oběd vyzvedávají v čase od 11,oo do 11,3o hod.
 
Cizí strávníci konzumující oběd v jídelně se stravuji v čase od 12,oo do 12,3o hod. a od 13,oo do 13,3o hod.
 
 
Možnost stravování ve školní jídelně je za dodržení daných epidemiologických opatření,
tzn. použití respirátorů (zakryté dýchací cesty), dezinfekce rukou, dodržování rozestupů, ......
 
 
 
Informace na tel.č. 554255130 Egidová Jana nebo 554255147 Čušková Renata
 

                       Jídelníček  od 13. do 17. září 2021

                        Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Rajčatová s noky       (A:1p,3,9) 

  1. Rybí kousky v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, zelný salát (A:1p,3,4,7)
  2. Salát z fazolových lusků s vařeným vejcem a dres., pečivo (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek: Rajčatová s noky, Rybí kousky v cizr.těst., bramb. kaše, zelný salát (A:3,4,9)

Svačinka:  Termix, rohlík, nápoj   (A:1p,7)

Úterý

Polévka:   Fazolová    (A:1p,9)          

  1. Babiččino rizoto s kuřecím masem, sýr, steril. okurek, ovoce (A:1p,7,9)
  2. Těstovinové fleky s uzeným masem a kys. zelím, ovoce (A: 1p) 
  3. Bezlepek: Fazolová, Babiččino rizoto s kuřecím masem, sýr, steril. okurek (A: ,9)

Svačinka: Sýrová pizza, ovocný čaj  (A:1p,7)

Středa

Polévka:  Česneková s bramborami a vejci      (A: 3,9)

  1. Segedínský guláš s vepřovým masem, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7) 
  2. Kuřecí plátek na žampiónech, divoká rýže, ovoce    
  3. Bezlepek: Česneková, Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:  Ovocné pyré, loupák, ovocný čaj    (A: 1p+j)

Čtvrtek                                  

Polévka:  Selská         (A: 1p,7,9)    

  1. Kuřecí přírodní řízek, vařené brambory, dušená zelenina (A:1p)  
  2. Salát z červené řepy s ovesnými vločkami, pečivo (1p +o)
  3. Bezlepek: Selská, Kuř. př. plátek, vařené brambory, dušená zelenina  (A:9)

Svačinka: Chléb s vaječnou pomazánkou, zelenina, čaj     (A: 1p+j+ž,3,7)

Pátek                                     

Polévka:  Zeleninová     (A:1p,9)       

  1. Fazolové Chilli con Carne s vepřovým masem, chléb, ovoce (A: 1p+j+ž,9)
  2. Roláda z bramborového těsta plněná masovou směsí, červené zelí, ovoce (A:1p,3)    
  3. Bezlepek: Zeleninová,Fazolové Chilli con Carne s vepř. masem, chléb, ovoce   (A:9)

Svačinka: Tvarohový koláč, bílá káva     (A:1p,3,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                

Egidová Jana

 

 

Jídelníček   od 20.  do 24. září  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Drožďová s noky       (A:1p,3,9) 

  1. Karbanátky z mletého masa a zeleniny, bramborová kaše, zelný salát (A:1p,3,6,7,9)
  2. Rybí koláč s listovým špenátem a sýrem (A: 1p,3,4,7) 
  3. Bezlepek: Drožďová s noky, Karbanátky z ml.masa a zeleniny, bramb. kaše, zelný salát (A:3,6,9)

Svačinka:  Rýžová kaše s kokosem a ovocem, nápoj   (A:1p,7)

Úterý

Polévka:   Celerová s bramborami         (A: 1p,7,9)    

  1. Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, rajčatový salát (A:1p,9)  
  2. Chudákova husa (drůb.játra, cibule, brambory), rajčatový salát    (A:)
  3. Bezlepek: Celerová s bramb., Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, rajčat.salát (A:9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, zelenina, čaj s citrónem  (A:1p+j+ž,7)

Středa

Polévka:  Dršťková z hlívy ústřičné    (A:1p,9)          

  1. Buchtičky s krémem, ovoce (A:1p,3,7) 
  2. Pohanka se sýrem NIVA a angl. slaninou
  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy ústř., Buchtičky s krémem, ovoce    (A:3,9)

Svačinka:  Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, nápoj    (A: 1p+j+ž,4,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:  :  Špenátová     (A:1p,3)      

  1. Živáňská pečeně z trouby (vepř. a kuř.maso, paprika,bramb.,cibule,česnek,..) ovoce (A: )
  2. Zeleninový salát s melounem a sýrem Feta, pečivo, ovoce (A:1p+j,7)    
  3. Bezlepek: Špenátová, Živáňská peč.z trouby (vepř.,kuř.maso,paprika,cibule,česnek,…)ovoce   (A:3)

Svačinka: Croissant,  bílá káva     (A:1p,3,7)

Pátek 

Polévka:  Kmínová s vejci, zeleninou a krupicí    (A:1p 3,9)

  1. Hrachová kaše, vepřový párek, steril. okurek, chléb, ovoce (A:1p+j+ž)
  2. Zapečená brokolice se sýrem, vejci a bramborami, ovoce (A:3,7)     
  3. Bezlepek: Kmínová s vejci a zeleninou, Hrachová kaše, párek, steril. okurek, chléb, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj     (A: 1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

           

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01