Jídelníček od: 14.10. - 18.10. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Polévka z červené čočky a drcených rajčat (A: 1,9)
-
Zapečené těstovniny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce
(A: 1,3,9,10)
-
Hovězí kostky na pepři, dušená rýže, červená řepa, ovoce (A: 1,9)
-
Bezlepek: Polévka z červené čočky a drcených rajčat, zapečené těstovniny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce (A: 3,9,10)
Svačinka: Houska se sýrovou pomazánkou, ovoce, džus (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Brokolicový krém s krutony (A: 1,7,9)
-
Ryba pod peřinkou ( kukuřičné lupínky a sýr), bramborová kaše, mrkvový salát
(A: 4,7)
-
Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Brokolicový krém s krutony , ryba pod peřinkou ( kukuřičné lupínky a sýr), bramborová kaše, mrkvový salát (A: 4,7,9)
Svačinka: Koblížek s marmeládou, melta (A: 1,3,7)
Středa
Polévka: Slepičí vývar s těstovinou (A: 1,9 )
-
Bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, tyčinka (A: 1,3,7,9 )
-
Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, tyčinka (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Slepičí vývar s těstovinou, bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, tyčinka (A: 3,7,9 )
Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, ovoce, nápoj (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: Gulášová (A: 1,9)
1. Šulánky s mákem a cukrem, ovoce (A: 1,3,7)
2. Plněný zelný list, brambory, ovoce (A: 1,9 )
3. Bezlepek: Gulášová , šulánky s mákem a cukrem, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, čaj (A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,7,9)
-
Kuřecí plátek na žampionech, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,9)
-
Penne těstoviny s bazalkovým pestem,sušenými rajčaty, parmskou šunkou, olivami a parmazánem (A: 1,7 )
-
Bezlepek: Zeleninová s kukuřičným kuskusem, kuřecí plátek na žampionech, vařené brambory, okurkový salát (A: 9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 21.10. - 25.10. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Polévka z červeného zelí s brusinkami (A: 1,9)
-
Kuřecí maso na rozmarýnu, opékané brambory, ajvarový dip, zelný salát
(A: 1,7,9,10)
-
Vepřové ledvinky na slanině, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)
-
Bezlepek: Polévka z červeného zelí s brusinkami , kuřecí maso na rozmarýnu, opékané brambory, ajvarový dip, zelný salát (A: 7,9,10)
Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7 )
Úterý
Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)
-
Čočka na kyselo, sázené vejce, sterilovaný okurek, chléb, moučník
(A: 1,3,7,9,10)
-
Halušky s bryndzou a slaninou z hlívy ústřičné, moučník (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Krupicová s vejcem , čočka na kyselo, sázené vejce, sterilovaný okurek, chléb, moučník (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Mrkovovo – jablečný salát, loupáček, nápoj (A: 1)
Středa
Polévka: Bramboračka (A: 1,9 )
-
Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem (A: 1,7,9 )
-
Salát Caesar s kuřecím masem a parmazánem, opečený toast (A: 1,3,7,10 )
-
Bezlepek: Bramboračka, špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem (A: 7,9 )
Svačinka: Rohlík s hermelínovou pomazánkou, ovoce, čaj s citronem (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová s kapáním (A: 1,3,7,9)
1. Záhorácký závitek, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)
2. Špenátové lazaně s kuřecím masem a bešamelem, ovoce (A: 1,3,7,9 )
3. Bezlepek: Zeleninová s kapáním, záhorácký závitek, vařené brambory, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s medovým máslem, bílá káva (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Květákovo – cuketový krém na kari (A: 1,7,9)
-
Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, ovoce (A: 1,7,9)
-
Losos s citronovým přelivem, brambory, ovoce (A: 1,7 )
-
Bezlepek: Květákovo – cuketový krém na kari , mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, ovoce (A: 7,9)
Svačinka: Houska s paštikovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|