Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Vážení rodiče, strávníci,
školní jídelna  počínaje 4.lednem 2021(pondělí) přihlásí všem strávníkům obědy dle jejich stravovacích zvyklostí s výjimkou  žáků, kteří mají distanční výuku. 
Žádáme vás všechny o kontrolu svých stravovacích účtů !!!
Pokud o stravování nebudete mít zájem, tak si jej včas odhlaste přes stravovací systém na www.strava.cz
 
Výdej  cizím strávníkům  zůstává nadále v čase od 10,oo do 11,oo hod. přes výdejní okno do jídlonosičů. 
 
Žáci, kteří účastní prezenční výuky konzumují oběd i svačinku přímo v jídelně.
 
Žáci, kteří se účastní distanční výuky si mohou oběd vyzvednou do jídlonosičů přes výdejní okno v čase od 13,oo do 14,oo hod.
 
 
Pokud se nedostanete do stravovacího systému, tak volejte na číslo 554 255 130 (737 544 329) a obědy si objednejte/odhlaste  u vedoucí ŠJ. 
Děkujeme za pochopení a za kolektiv pracovníků školní jídelny Vám všem přejeme pevné zdraví a vše dobré v novém roce
 
Egidová Jana, ved. ŠJ
 
Všichni musí dodržovat rozestupy 2 m, dezinfikovat si ruce a mít zakryté rouškou dýchací cesty (nos i ústa). Strávníci musí rovněž dodržovat stanovený zasedací pořádek v jídelně
 
Stravné si každý strávník ŠJ odhlašuje a přihlašuje sám.

  

 

Jídelníček   od 11.  do  15. ledna    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Hovězí s těstovinami a zeleninou     (A: 1,3,9)   

  1. Hovězí guláš, vícezrnný knedlík, ovoce (A:1p,3,9)    
  2. Játra na asijský způsob, dušená rýže, ovoce  (A:7)    B         
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zel., Hov. guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj  (A: 1p,7) 

Úterý               

­­Polévka:  Cizrnová       (A: 1p,9)    B    

  1. Špagety s Boloňskou omáčkou, masem a sýrem, ovoce (A:1p,7)   
  2. Zeleninové placičky se sýrem, lehký bramborový salát, ovoce (A:3,7,9,10)   B 
  3. Bezlepek: Cizrnová, Špagety s boloňskou omáčkou, masem a sýrem, ovoce (A:9)

Svačinka:  Palačinky s džemem,  mošt   (A: 1p,3,7)

Středa                                                           

Polévka:      Kulajda   (A:1p,3,7,9)     

  1. Dračí vejce (vejce v mletém mase), bramborová kaše, salát z kysaného zelí (A:1p,3,7)         
  2. Ryba na bylinkách,čočkový salát (čočka,č.řepa,balsamico,med,rukola), pečivo (A: 1p,4) B  
  3. Bezlepek: Kulajda, Dračí vejce, bramborová kaše, salát z kysaného zelí (A:3,9)

Svačinka: Rohlík s taveným sýrem, kakao, ovoce     (A:1p,7)

Čtvrtek                      

Polévka:       Cibulová    (A:1p,9)    B  

  1. Vepřová pečeně na žampiónech, bulgur, zelný salát (A:1p)     
  2. Kuřecí nudličky na zelenině, pepitky (luštěninové těstoviny)  (A:9)    B
  3. Bezlepek: Cibulová, Vepř. pečeně na žampiónech, dušená rýže, zelný salát (9) 

Svačinka: Pohanková kaše s karamelizovanými jablky, ovocný čaj   (A:7)

Pátek                                                                                                

Polévka:       Čočková    (A: 1p,9)    B    

  1. Přírodní kuřecí řízek, opékané brambory, zeleninový dip (A:9)  
  2. Kuřecí nudličky, gnocchi s drcenými rajčaty    (A:1p)   
  3. Bezlepek: Čočková, Přírodní kuř. řízek, opékané brambory, zel. dip (A:9)

Svačinka:  Chléb s pomazánkou z pečené ryby a mrkve, ovocný čaj (A: 1p+j+ž,4,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                

Egidová Jana

 

Jídelníček   od 18.  do  22. ledna    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Selská     (A: 1,9)   

  1. Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A:1p,7,9)   
  2. Palačinky s tvarohem a rozinkami (A:1p,3,7)             
  3. Bezlepek: Selská, Rizoto s vepř. masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A:7,9)

Svačinka: Mrkvovník s citrónovou polevou (piškot), bílá káva   (A: 1p,3,7)

Úterý               

­­Polévka:  Drožďová s noky       (A: 1p,3,9)        

  1. Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A:1p,3,7)   
  2. Čočkové karbanátky, vařené brambory, steril. okurek, ovoce (A: 3,7,9)   B 
  3. Bezlepek: Drožďová s noky, Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A:3,9)

Svačinka:  Královský chléb s máslem, šunkou a zeleninou, ovocný čaj   (A: 1p,7)

Středa                                                           

Polévka:      Mrkvovomedová    (A:1p,9)     B

  1. Treska na bylinkách, vařené brambory, kompot (A:4)     B        
  2. Lokše (placky z vař.brambor) z kysaným zelím a vepřovým masem (A: 1p,3)
  3. Bezlepek: Mrkvovomedová, Treska na bylinkách, vař. brambory, kompot (A:3,9)

Svačinka: Hranolky, kečup, džusík     (A:)

Čtvrtek                      

Polévka:       Česneková s vejci a bramborami    (A:1p,9)     

  1. Hrachová kaše, párek, steril. okurek, chléb, ovoce   (A:1p+j+ž)   B 
  2. Fazole s drcenými rajčaty a krůtím masem, chléb, ovoce (A:1p+j+ž, 9)    B
  3. Bezlepek: Česneková, Hrachová kaše, párek, steril. okurek, chléb, ovoce (A:3,9) 

Svačinka: Chléb s medovým máslem, čaj s mlékem   (A:1p+j+ž,7)

Pátek                                                                                                

Polévka:       Zeleninový krém s krutóny     (A: 1p,9)    B    

  1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše (A:1p,7,9)  
  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem NIVA (A:7)   
  3. Bezlepek: Zeleninový krém, Kuř. plátek sypaný šunkou a sýrem, br.kaše (A:9)

Svačinka:  Rohlík s cizrnovou nutelou, ovocný čaj (A: 1p,5,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                               

Egidová Jana

 

Jídelníček   od 25.  do  29. ledna    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Frankfurtská     (A: 1,9)   

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:1p+j+ž,9)     B
  2. Kuskusové rizoto s rybou, sýrem a zeleninou, ovoce  (A:1p,4,7,9)   B          
  3. Bezlepek: Frankfurtská, Vepř. maso v kapustě, chléb, ovoce (A:9)

Svačinka: Ovocné pyré, rohlík, ovocný čaj   (A: 1p)

Úterý               

­­Polévka:    Hrstková  (A: 1p,9)       B 

  1. Krůtí kostky po burgundsku, šťouchané brambory, moučník (A:1p,3,7)   
  2. Játrová omáčka, kynutý knedlík, moučník (A: 3,7,9)    
  3. Bezlepek: Hrstková, Krůtí kostky po burgundsku, šť. brambory, moučník (A:9)

Svačinka:  Pudink, loupák, nápoj    (A: 1p,7)

Středa                                                           

Polévka:      Fazolová    (A:1p,9)     B

  1. Žemlovka s jablky    (A:1p,7)             
  2. Gratinované brambory s brokolicí a sýrem (A:7)   
  3. Bezlepek: Fazolová, Žemlovka s jablky    (A:9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, paprika, čaj s citrónem     (A:1p+j+ž, 4,7)

Čtvrtek                      

Polévka:       Dršťková z hlívy ústřičné      (A:1p,9)      B

  1. Vepřová pečeně, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A:1p,3,9)   B 
  2. Zeleninový salát s uzeným lososem, pečivo, ovoce (A:1p,4)    B
  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy, Vepř. pečeně, duš. špenát, bramb. knedlík, ovoce (A:3,9) 

Svačinka: Chléb s Tvarůžkovou pomazánkou, mléko   (A:1p+j+ž,7)

Pátek                                                                                                

Polévka:       POLOLETNÍ   PRÁZDNINY / SANITÁRNÍ  ÚKLID    

  1. --- (A:)  
  2. --- (A:)   
  3. Bezlepek: --- (A:)

Svačinka:  --- (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                          Egidová Jana

                              

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01