Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

VSTUP do školní jídelny podléhá hygienickým předpisům. KAŽDÝ  STRÁVNÍK

je povinen mít zakryté dýchací cesty (použití respirátoru).

Dle nařízení MZCR je vstup do školní jídelny povolen pouze osobám s platným

potvrzením o očkování proti Covidu 19.

Děkujeme za pochopení a vstřícnost.

 

 

 

 

Provoz školní jídelny od 2. září 2021 je v běžném provozu podle organizačního řádu ŠJ a platných aktuálních hygienických předpisů MZCR.

Žáci se stravují po ukončení výuky. Výdej obědů je v časových intervalech od 11,3o do 14,oo hod.
Výdej dopoledních svačinek je od 9,3o do 10,oo hod.
 
Cizí strávníci do jídlonosiče si oběd vyzvedávají v čase od 11,oo do 11,3o hod.
 
Cizí strávníci konzumující oběd v jídelně se stravuji v čase od 12,oo do 12,3o hod. a od 13,oo do 13,3o hod.
 
 
Možnost stravování ve školní jídelně je za dodržení daných epidemiologických opatření,
tzn. použití respirátorů (zakryté dýchací cesty), dezinfekce rukou, dodržování rozestupů, ......
 
 
 
Informace na tel.č. 554255130 Egidová Jana nebo 554255147 Čušková Renata
 

 

 

Jídelníček   od 17.   do 21.  ledna 2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                 

Polévka:     Slepičí s těstovinami a zeleninou       (A:1p,9) 

     1.Segedínský guláš, kynutý špaldový knedlík, ovoce (A:1p,3,7,9)

     2.Treska na másle, vařené brambory, ovoce (A:,9)

     3.Bezlepek: Slepičí s těst. a zel., Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,9)

Svačinka:   Chléb s vaječnou omeletou, kečupem a steril. okurkem, čaj  (A:1p+j,3)

 

Úterý                         

Polévka:     Hrachová      (A:1p,9)    

     1. Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot (A:1p,3,7)

     2. Kyjevský závitek (hov. maso, uzenina, vejce, steril. okurek), dušená rýže (A:                1p,3)   

     3. Bezlepek: Hrachová, Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot  (A: 3,9)

Svačinka:  Croissant, bílá káva    (A:1p,3,7)

 

Středa                                   

Polévka:    Drožďová s noky   (A: 1p,3,9)

     1. Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1p,3,7,9)  

     2. Salát z fazolových lusků se šunkou a vejci, dres., pečivo, ovoce (A: 1p+j,3,7)

     3. Bezlepek: Drožďová s noky, Masové kuličky v rajčatové om., těstoviny, ovoce                (A:3,9)

Svačinka: Chléb s játrovou pomazánkou, zelenina, čaj   (A:1p+j+ž,7)

 

Čtvrtek                                  

Polévka:     Zeleninová (A:1p,9)

    1. Fazolový guláš s krůtím masem, chléb, jablkový závin    (A:1p+j+ž,3,9)

    2. Brambory zapečené s brokolicí, smetanou, vejci a sýrem, jablkový závin                         (A:1p,3,7)     

    3. Bezlepek: Zeleninová, Fazolový guláš s krůtím masem, chléb, jablkový závin                 (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, napoj    (A:1p+j,7)

 

Pátek 

Polévka:      Hrstková   (A:1p,9)      

    1. Kuřecí plátek, vařené brambory, česnekový dip, ovoce (A:1p,7 )

    2. Široké nudle s mákem, ovoce   (A:1p,7)    

    3. Bezlepek: Hrstková, Kuřecí plátek, vařené brambory, česnekový dip, ovoce (A:9)

Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, ovoce, čaj     (A:1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                        Egidová Jana

 

Jídelníček   od 24.   do 28.  ledna 2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:    Zelňačka       (A:1p,9) 

  1. Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A:1p,3,7)
  2. Cibulový koláč se zakys. smetanou, ovoce (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek: Zelňačka, Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka:  Rohlík s máslem a Vysočinou, ovocný čaj  (A:1p+j,7)

Úterý                         

Polévka:    Čočková      (A:1p,9)    

  1. Rybí karbanátek se zeleninou, bramborová kaše, kompot (A:1p,3,4,7,9)
  2. Kuřecí steak na červeném kari, cizrnové pepitky (A:)   
  3. Bezlepek: Čočková, Rybí karbanátek se zel., bramborová kaše, kompot  (A: 3,4,9)

Svačinka:  Makovec s citrónovou polevou, kakao    (A:1p,3,7)

Středa                                   

Polévka:    Kulajda    (A: 1p,3,7,9)

  1. Hovězí roštěná, dušená rýže, okurkový salát (A: 1p,9,10)  
  2. Trhané maso (husí +kuřecí), šťouchané brambory, červená cibule (A: 9)
  3. Bezlepek: Kulajda, Hovězí roštěná, dušená rýže, okurkový salát (A:3,9,10)

Svačinka: Jogurt, cereální polštářky, nápoj   (A:1p,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:    Cizrnová    (A:1p,9)

  1. Vepřové kostky na kmínu, vařené brambory, dušená mrkev s hráškem (A:1p,9)
  2. Kuřecí kostky na rozmarýnu s drcenými rajčaty, polenta (A:1p)     
  3. Bezlepek: Cizrnová, Vepř. kostky na kmínu, vař. brambory, dušená mrkev s hráškem (A:9)

Svačinka: Chléb s tvarohovo-paprikovou pomazánkou, mléko    (A:1p+j+ž,7)

Pátek 

Polévka:  Špenátová s vejci a bramborami     (A:1p,3,9)      

  1. Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:1p,3,7 )
  2. Pohankové karbanátky s uzeným sýrem, vařené brambory, st. okurek, ovoce   (A:3,7,9)    
  3. Bezlepek: Špenátová, Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:3,7)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj     (A:1p+j+ž,4,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

           

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01