Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ:
V první polovině měsíce července t.r. budou provedeny vratky (přeplatky)
ze stravovacích účtů. Prosím, hlídejte si platby na měsíc červenec. Týká se to zejména cizích strávníků.
V době letních prázdnin (červenec a srpen) vaříme. Vaříme od 12.července do 31.srpna.
Děkujeme vám všem za přízeň a přejeme vám pohodové a slunečné léto.
 
 
 

Jídelníček   od  27.  do 30. června   2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                                                      

Polévka:   Rybí minestrone      (A: 1p,4,9 ) 

  1. Kuřecí přírodní řízek, šťouchané brambory s máslem, duš. zelenina, tyčinka-jen žáci (A:1p,7 )
  2. Pohanka se slaninou a sýrem NIVA, tyčinka- jen žáci (A: 7 )
  3. Bezlepek: Rybí minestrone, Kuřecí př. řízek, šťouchané bramb. s máslem, duš. zelenina, tyčinka-jen žáci  (A:4,7,9 )

Svačinka: Ovocné pyré, loupák, nápoj   (A:1p+j )

Úterý                        

Polévka:   Houbová     (A: 1p,9 ) 

  1. Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce – jen žáci (A:1p,3)
  2. Smažená vepřová játra, lehký bramborový salát, ovoce – jen žáci (A: 1p,3,7,9 )
  3. Bezlepek: Houbová, Mor.vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce – jen žáci (A:3,9 )

Svačinka: Chléb s vajíčkovou  pomazánkou, zelenina, čaj  (A:1p+j+ž,3,7 )

Středa                                                                                   

Polévka:    Hrachová   (A: 1p,9)

  1. Vepřová sekaná pečeně, bramborová kaše, zelný salát    (A: 1p,3,7) 
  2. Zapečené těstoviny s vejci, zeleninou a sýrem, zelný salát (A: 1p,3,7,9)
  3. Bezlepek: Hrachová, Vepř.sekaná pečeně, bramb. kaše, zelný salát (A:3,9)

Svačinka: Párek, kečup, rohlík, čaj   (A:1p+j)

 

Čtvrtek           VÝDEJ   od 10,oo hod. do 13,3o hod. (jídlonosiče od 11,oo do 11,3o hod.)                                                        

Polévka:     Rajčatová s noky   (A: 1p,9)      

  1. Rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, steril. okurek, dezert s citr. polevou    (A:1p,3,7,9)
  2. Cizrnový salát se šunkou, vejci a zeleninou, dres., pečivo   (A: 1p+j,3,7)     
  3. Bezlepek: Rajčatová s noky, Rizoto s kuř.masem, zeleninou a sýrem, st. okurek, dezert  (A:3,9)

Svačinka: ------

Pátek              NEVAŘÍ   SE                                       

Polévka:

  1. Bezlepek:

Svačinka:  

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Egidová Jana, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01