Jídelníček od: 4.12. - 8.12. 2023 Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí Polévka: Frankfurtská (A: 1,7,9)
Svačinka: Chléb s hermelínovou pomazánkou, ovoce, nápoj (A: 1,7)
Úterý Polévka: Květáková (A: 1,7,9)
2. Těstovinový salát Hawai ( těstoviny, kuřecí maso, ananas, zelenina, dresink) Mikulášský balíček (A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Květáková, vepřová pečeně na rozmarýnu, šťouchané brambory s cibulkou, Mikulášský balíček (A: 7,9) Svačinka: Croissant, kakao (A: 1,7)
Středa Polévka: Vývar s těstovinovými hvězdičkami (A: 1,3,9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj (A: 1,7)
Čtvrtek Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9) 1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9) 2. Jáhelník s tvarohem, sušenými švestkami a vlašskými ořechy (A: 3,7,8) 3. Bezlepek: Zeleninová minestrone, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 7,9) Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7)
Pátek Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9 ) 1. Čočka na kyselo, vařené vejce, sterilovaný okurek, chléb, ovoce (A: 1,3,9,10) 2. Smažený celer, vařené brambory, tatarka, ovoce (A: 1,3,7,9) 3.Bezlepek: Drožďová s noky, čočka na kyselo, sázené vejce, sterilovaný okurek, chléb, ovoce (A: 3,9,10) Svačinka: Houska s uzeným plátkovým sýrem, nápoj (A: 1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 11.12. - 15.12. 2023 Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí Polévka: Špenátová (A: 1,3,7,9)
Svačinka: Perník s citronovou polevou, nápoj (A: 1,3,7)
Úterý Polévka: Rybí vánoční s krutony (A: 1,4,9)
2. Smažený kapr, bramborový salát (A: 1,3,4,7,9) 3. Bezlepek: Rybí vánoční se smaženým hráškem, pečené kuřecí stehno, bramborová kaše, kompot (A: 4,7,9) Svačinka: Suk s máslem a šunkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,7)
Středa Polévka: Krupicová s vejci (A: 1,3,9)
Svačinka: Rohlík s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, mléko (A: 1,3)
Čtvrtek Polévka: Cizrnová (A: 1,9) 1. Boloňské lazaně s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 1,3,7,9) 2. Žemlovka s jablky, ovoce (A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Cizrnová, boloňské lazaně, s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 3,7,9) Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj (A: 1,3,7)
Pátek Polévka: Celerová (A: 1,3,7,9 ) 1. Vepřový přírodní řízek se sázeným vejcem, vařené brambory, zelný salát, mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,3,7,9) 2. Šoulet (hrách, kroupy, husí maso, mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,9) 3.Bezlepek: Celerová, vepřový přírodní řízek se sázeným vejcem, vařený brambory, zelný salát, tyčinka – JEN DĚTI (A: 3,9,10) Svačinka: Rohlík, jogurt, nápoj (A: 1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů: 01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen 02 Korýši 03 Vejce 04 Ryby 05 Podzemnice olejná (arašídy) 06 Sójové boby (sója) 07 Mléko 08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich) 09 Celer 10 Hořčice a výrobky z nich 11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2 13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj 14 Měkkýši a výrobky z nich Stravné je možné uhradit následujícími způsoby: - jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci. - Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. Každá úhrada musí mít tyto náležitosti: - Číslo účtu (jídelna) Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení. Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.) Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod. Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod. Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy. Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|