Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ:
Od 1. dubna 2023 se mění výše stravného pro strávníky školní jídelny.
Informace o navýšení cen najdete na stránkách školní jídelny/obecné informace.
Na základě zvýšených cen si upravte trvalé příkazy (navýšení částky).
Platba na měsíc září musí proběhnout v měsíci srpnu tak, aby částka byla připsána na účet strávníka nejpozději 25. dne (viz řád školní jídelny).
 
 
Žáci, kteří mají výuku na ul. Národní (pod kostelem), nemají bohužel z organizačních a hygienických důvodů možnost volby II. výběrového jídla.
Automaticky mají objednáno I. hlavní jídlo.
 

 

 

Jídelníček   od  20.  do 24. březen 2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka:   Mrkvová s červenou čočkou   (A:1,7,9) 

  1. Zapečené těstoviny s drůbežím masem a zeleninou, čalamáda (A: 1,3)
  2. Salát s fazolových lusků (lusky, vejce, anglická slanina), pečivo (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Mrkvová s červenou čočkou, Zapečené těstoviny s drůbežím masem a zeleninou, čalamáda (A:3,7,9)

Svačinka: Muffiny s čokoládovými kousky, ochucené mléko (A:1,3,7)

 

Úterý                        

Polévka:   Jarní zeleninová (A: 1,9) 

  1. Bramborové knedlíky plněné vepřovým masem, kysané zelí, ovoce (A: 1,3,7)
  2. Rybí karbanátky s uzeným sýrem, vařené brambory s petrželkou, ovoce (A:1,3,4,7,9)
  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, Bramborové knedlíky plněné vepřovým masem, kysané zelí, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj (A:1,3,7,10)

 

Středa                                                                                   

Polévka:    Cizrnová (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek, baby mrkvička, vařené brambory, oplatek (A:1)
  2. Hovězí pečeně štěpánská, kuskus s hráškem, oplatek (A:1,3)
  3. Bezlepek: Cizrnová, Kuřecí plátek, baby mrkvička, vařené brambory, oplatek (A:9)

Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, nápoj (A:1,7)

 

Čtvrtek                                                                     

Polévka:     Bramborová  (A: 1,9)      

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:1,3,7,9)
  2. Kuřecí stehno „Barbecue“, dušená rýže, ovoce (A:1,6)
  3. Bezlepek: Bramborová, Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, čaj (A:1,7,9)

 

Pátek                                                            

Polévka:  Dršťková z hlívy ústřičné (A: 1,9)

  1. Kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (A:1,3,7)
  2. Salát z grilované zeleniny a sýrem Halloumi, opečený toast (A:1,7 )
  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy ústřičné, Kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (A: 3,7,9)

Svačinka: Termix, makový uzel, nápoj (A: 1,7)

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

                                                                 

 

Jídelníček   od  27. března  do  31. března 2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka:    Frankfurtská (A:1,9)

  1. Rybí filé v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A:1,3,4,7)
  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva (A:7)
  3. Bezlepek: Frankfurtská, Rybí filé v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A:3,4,7,9)

Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (A:1,3,7,10)

 

Úterý                        

Polévka:  Květáková (A:1,9) 

  1. Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:1,3,7)
  2. Sójové kuličky ve smetanové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1,3,6,7)
  3. Bezlepek: Květáková, Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Houska s máslem, šunkou a zeleninou, nápoj (A:1,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka:  Hráškový krém s krutony (A:1,7,9)

  1. Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, zelný salát (A:1)
  2. Salát Waldorf s brokolicí a černou čočkou (celer, jablko, vlaš. ořechy, dresink), pečivo (A:1,7,8,9)
  3. Bezlepek: Hráškový krém, Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, zelný salát (A:7,9)

Svačinka: Bramborové placičky, čaj (A:1,3,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Kapustová(A:1,9) 

  1. Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, dip z peperonáty, tyčinka (A:1,7)
  2. Zapečené palačinky s kuřecím masem, listovým špenátem a sýrem, tyčinka (A:1,3,7)   
  3. Bezlepek: Kapustová, Kuřecí př. plátek, vařené brambory, dip z peperonáty, tyčinka (A:7,9)

Svačinka: Domácí pribináček, loupák, nápoj (A:1,7)

 

Pátek                                                                         

Polévka:  Kuřecí vývar s těstovinovou rýží (A:1,9) 

  1. Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A:1,3,7)
  2. Trhané maso s karamelizovanou cibulkou, pečené brambory, ovoce (A:3,6,7)
  3. Bezlepek: Kuřecí vývar s rýží, Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Rohlík s pomazánkou z žervé, ovoce, čaj (A:1,7)

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 

 

Jídelníček   od  3. dubna  do 6. dubna 2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Brokolicový krém s krutony (A:1,7,9) 

  1. Přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, vařené brambory, moučník (A: 1,3,7)
  2. Velikonoční jídlo: Kočičí tanec (čočka, kroupy, slanina, majoránka), moučník (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Brokolicový krém, Přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, vařené brambory, moučník (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s pomazánkou s taveného sýru, zelenina, čaj (A:1,7)

 

Úterý                        

Polévka: Hrstková (A:1,9) 

  1. Drůbeží směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A: 1,6,9)
  2. Velikonoční jídlo: Špenátový koláč, ovoce (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Hrstková, Drůbeží směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A:6,9)

Svačinka: Jidáše, melta (A:1,3,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka: Kedlubnová (A:1,9) 

  1. Vepřový plátek na paprice, kynutý knedlík, velikonoční balíček (A: 1,3,7)
  2. Velikonoční jídlo: Krůtí roláda s nádivkou, bramborová kaše, velikonoční balíček (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Vepřový plátek na paprice, kynutý knedlík, velikonoční balíček (A:3,7,9)

Svačinka:  Rohlík s cizrnovou nutelou, čaj (A:1,7)

 

Čtvrtek                                              VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY                                     

Polévka:  Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi  (A: 1,3,7,9)

  1. Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže (A:1,7)
  2. Velikonoční jídlo: Doplatek 130,- Pečené jehněčí kolínko, smetanový špenát, šťouchané brambory s jarní cibulkou (A:1,7)      
  3. Bezlepek: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže (A: 3,7,9)

Svačinka: (A:)

 

Pátek                                                  STÁTNÍ SVÁTEK

Polévka: (A:)

  1. (A:)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka: (A:)

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Konvičná

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01