Jídelníček od: 15.4. - 19.4. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)
-
Vepřový perkelt, těstoviny, ovoce (A: 1,7,9 )
-
Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva, ovoce (A: 7 )
-
Bezlepek: Drožďová s noky, vepřový perkelt, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9 )
Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Brokolicová (A: 1,9)
-
Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7)
-
Hanácký salát ( červené zelí,šunka, vejce,dresink) vícezrnný rohlík (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Brokolicová , smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot
(A: 3,7,9)
Svačinka: Pyré, loupáček, nápoj (A: 1)
Středa
Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)
-
Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, cucátko – JEN DĚTI
(A: 1,3,7,9,10)
-
Soluňská treska, petrželové brambory, cucátko – JEN DĚTI (A: 1,3,4,7)
-
Bezlepek: Krupicová s vejcem, hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, cucátko – JEN DĚTI (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Křupavé hranolky z trouby, kečup, nápoj (A: 1,9)
Čtvrtek
Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,7,9)
1. Kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)
2. Kuřecí paličky, zeleninový salát (A: 1,9)
3. Bezlepek: Mrkvovo – medová , kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Písmenková (A: 1,9)
-
Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7)
-
Kuskus se zeleninou a uzeným sýrem, čalamáda, ovoce (A: 1,7,9,10)
-
Bezlepek: Písmenková, fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, mléko (A: 1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídelníček od: 22.4 – 26.4. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Jarní zeleninová (A: 1,9)
-
Špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 1,7,9 )
-
Květákovo – sýrové placičky, vařené brambory s pažitkou, ovoce (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Jarní zeleninová, špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 7,9 )
Svačinka: Máslový croissant, kakao (A: 1,3,7 )
Úterý
Polévka: Selská (A: 1,7,9)
-
Ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, kompot (A: 1,4,7)
-
Salát Walfdorf s brokolicí a černou čočkou ( celer, jablko, vlašské ořechy,dresink), pečivo (A: 1,7,8,9)
-
Bezlepek: Selská , ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, kompot
(A: 4,7,9)
Svačinka: Královský obložený chléb ( máslo, šunka, rajče, okurek), čaj s citronem (A: 1,7)
Středa
Polévka: Česneková s vejcem a bramborami (A: 1,3,9)
-
Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Hodolanská omáčka (brambory, šunka, vejce, sterilovaný okurek), chléb, ovoce
(A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Česneková s vejcem a bramborami, segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: Cizrnová (A: 1,9)
1. Kuřecí přírodní plátek, opékané brambory, dip, zelný salát (A: 1,7,9)
2. Špaldová krupice se zkaramelizovanými jablky, ovoce (A: 1,7)
3. Bezlepek: Cizrnová , kuřecí přírodní plátek, opékané brambory, dip, zelný salát
(A: 7,9)
Svačinka: Houska se sýrovou pomazánkou, mošt (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Dýňová se smaženým hráškem (A: 1,7,9)
-
Krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka (A: 1, 9)
-
Salát z červené řepy, mozzarely a rukoly, vícezrnný rohlík, tyčinka (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Dýňová se smaženým hráškem , krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečupem a sterilovaným okurkem, čaj (A: 1,3,7,10)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídelníček od: 29.4. - 3.5. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninová (A: 1,9)
-
Kuřecí plněná roláda, bramborová kaše, okurkový salát (A: 1,3,7,9 )
-
Tagliatelle s lososem a smetanou (A: 1,4,7,9 )
-
Bezlepek: Zeleninová, kuřecí plněná roláda, bramborová kaše, okurkový salát
(A: 3,7,9 )
Svačinka: Houska s uzeným plátkovým sýrem, ovoce, nápoj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Bramboračka (A: 1,9)
-
Námořnické hovězí maso (vařené vejce) těstoviny, ovoce (A: 1,3,9)
-
Salát Caesar s kuřecím masem a opečeným toastem, ovoce (A: 1,3,7,10)
-
Bezlepek: Bramboračka , námořnické hovězí maso (vařené vejce) těstoviny, ovoce
(A: 3,9)
Svačinka: Chléb s medovým máslem, melta (A: 1,7)
Středa STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A:)
Svačinka: (A: )
Čtvrtek
Polévka: Vývar s těstovinou a zeleninou (A: 1,3,9)
1. Fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, muffiny (A: 1,3,7,9)
2. Zapečené palačinky s krůtím masem a sýrem, muffiny (A: 1,3,7,9)
3. Bezlepek: Vývar s těstovinou a zeleninou , fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, muffiny (A: 3,7,9)
Svačinka: Termix, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Francouzká cibulačka s krutony (A: 1,7,9)
-
Přírodní kuřecí plátek, vařené brambory, baby mrkvička, ovoce (A: 1, 9)
-
Vepřové nudličky na houbách, dušená rýže, červená řepa (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Francouzká cibulačka s krutony , přírodní kuřecí plátek, vařené brambory, baby mrkvička, ovoce (A: 9)
Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Každý den jsou připraveny nápoje
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|