UPOZORNÉNÍ:
Od 1. dubna 2023 se mění výše stravného pro strávníky školní jídelny.
Informace o navýšení cen najdete na stránkách školní jídelny/obecné informace.
Na základě zvýšených cen si upravte trvalé příkazy (navýšení částky).
Platba na měsíc září musí proběhnout v měsíci srpnu tak, aby částka byla připsána na účet strávníka nejpozději 25. dne (viz řád školní jídelny).
Žáci, kteří mají výuku na ul. Národní (pod kostelem), nemají bohužel z organizačních a hygienických důvodů možnost volby II. výběrového jídla.
Automaticky mají objednáno I. hlavní jídlo.
Jídelníček od 20. do 24. březen 2023
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Mrkvová s červenou čočkou (A:1,7,9)
- Zapečené těstoviny s drůbežím masem a zeleninou, čalamáda (A: 1,3)
- Salát s fazolových lusků (lusky, vejce, anglická slanina), pečivo (A:1,3,7)
- Bezlepek: Mrkvová s červenou čočkou, Zapečené těstoviny s drůbežím masem a zeleninou, čalamáda (A:3,7,9)
Svačinka: Muffiny s čokoládovými kousky, ochucené mléko (A:1,3,7)
Úterý
Polévka: Jarní zeleninová (A: 1,9)
- Bramborové knedlíky plněné vepřovým masem, kysané zelí, ovoce (A: 1,3,7)
- Rybí karbanátky s uzeným sýrem, vařené brambory s petrželkou, ovoce (A:1,3,4,7,9)
- Bezlepek: Jarní zeleninová, Bramborové knedlíky plněné vepřovým masem, kysané zelí, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj (A:1,3,7,10)
Středa
Polévka: Cizrnová (A: 1,9)
- Kuřecí plátek, baby mrkvička, vařené brambory, oplatek (A:1)
- Hovězí pečeně štěpánská, kuskus s hráškem, oplatek (A:1,3)
- Bezlepek: Cizrnová, Kuřecí plátek, baby mrkvička, vařené brambory, oplatek (A:9)
Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, nápoj (A:1,7)
Čtvrtek
Polévka: Bramborová (A: 1,9)
- Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:1,3,7,9)
- Kuřecí stehno „Barbecue“, dušená rýže, ovoce (A:1,6)
- Bezlepek: Bramborová, Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A:3,7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, čaj (A:1,7,9)
Pátek
Polévka: Dršťková z hlívy ústřičné (A: 1,9)
- Kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (A:1,3,7)
- Salát z grilované zeleniny a sýrem Halloumi, opečený toast (A:1,7 )
- Bezlepek: Dršťková z hlívy ústřičné, Kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (A: 3,7,9)
Svačinka: Termix, makový uzel, nápoj (A: 1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ Konvičná Jana, ved. ŠJ
Jídelníček od 27. března do 31. března 2023
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Frankfurtská (A:1,9)
- Rybí filé v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A:1,3,4,7)
- Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva (A:7)
- Bezlepek: Frankfurtská, Rybí filé v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A:3,4,7,9)
Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (A:1,3,7,10)
Úterý
Polévka: Květáková (A:1,9)
- Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:1,3,7)
- Sójové kuličky ve smetanové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1,3,6,7)
- Bezlepek: Květáková, Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Houska s máslem, šunkou a zeleninou, nápoj (A:1,7)
Středa
Polévka: Hráškový krém s krutony (A:1,7,9)
- Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, zelný salát (A:1)
- Salát Waldorf s brokolicí a černou čočkou (celer, jablko, vlaš. ořechy, dresink), pečivo (A:1,7,8,9)
- Bezlepek: Hráškový krém, Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, zelný salát (A:7,9)
Svačinka: Bramborové placičky, čaj (A:1,3,7)
Čtvrtek
Polévka: Kapustová(A:1,9)
- Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, dip z peperonáty, tyčinka (A:1,7)
- Zapečené palačinky s kuřecím masem, listovým špenátem a sýrem, tyčinka (A:1,3,7)
- Bezlepek: Kapustová, Kuřecí př. plátek, vařené brambory, dip z peperonáty, tyčinka (A:7,9)
Svačinka: Domácí pribináček, loupák, nápoj (A:1,7)
Pátek
Polévka: Kuřecí vývar s těstovinovou rýží (A:1,9)
- Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A:1,3,7)
- Trhané maso s karamelizovanou cibulkou, pečené brambory, ovoce (A:3,6,7)
- Bezlepek: Kuřecí vývar s rýží, Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A:3,7,9)
Svačinka: Rohlík s pomazánkou z žervé, ovoce, čaj (A:1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ Konvičná Jana, ved. ŠJ
Jídelníček od 3. dubna do 6. dubna 2023
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Brokolicový krém s krutony (A:1,7,9)
- Přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, vařené brambory, moučník (A: 1,3,7)
- Velikonoční jídlo: Kočičí tanec (čočka, kroupy, slanina, majoránka), moučník (A:1,3,7)
- Bezlepek: Brokolicový krém, Přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, vařené brambory, moučník (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s pomazánkou s taveného sýru, zelenina, čaj (A:1,7)
Úterý
Polévka: Hrstková (A:1,9)
- Drůbeží směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A: 1,6,9)
- Velikonoční jídlo: Špenátový koláč, ovoce (A:1,3,7)
- Bezlepek: Hrstková, Drůbeží směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A:6,9)
Svačinka: Jidáše, melta (A:1,3,7)
Středa
Polévka: Kedlubnová (A:1,9)
- Vepřový plátek na paprice, kynutý knedlík, velikonoční balíček (A: 1,3,7)
- Velikonoční jídlo: Krůtí roláda s nádivkou, bramborová kaše, velikonoční balíček (A:1,3,7)
- Bezlepek: Kedlubnová, Vepřový plátek na paprice, kynutý knedlík, velikonoční balíček (A:3,7,9)
Svačinka: Rohlík s cizrnovou nutelou, čaj (A:1,7)
Čtvrtek VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY
Polévka: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)
- Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže (A:1,7)
- Velikonoční jídlo: Doplatek 130,- Pečené jehněčí kolínko, smetanový špenát, šťouchané brambory s jarní cibulkou (A:1,7)
- Bezlepek: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže (A: 3,7,9)
Svačinka: (A:)
Pátek STÁTNÍ SVÁTEK
Polévka: (A:)
- (A:)
- (A:)
- Bezlepek: (A:)
Svačinka: (A:)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ Konvičná Jana, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Jana Konvičná
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|