Jídelníček od: 28.4 – 2.5. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, ajvarový dip, salátový bar (A: 1,7,9)
-
Šopský salát (okurek, rajčata, paprika, balkánský sýr) pečivo, salátový bar
(A: 1,7,9)
-
Bezlepek: Zeleninová s kapáním, kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, ajvarový dip, salátový bar (A: 3,7,9)
Svačinka: Rohlík s pomazánkou z žervé, ovoce, čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Hrstková (A: 1,3,9)
-
Masové kuličky v rajčatové omáčce těstoviny, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Losos s citronovým přelivem, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 1,4,7,9 )
-
Bezlepek: Hrstková , masové kuličky v rajčatové omáčce těstoviny, výběr z ovoce
(A: 3,7,9)
Svačinka: Lívance s tvarohem a džemem, nápoj (A: 1,3,7)
Středa
Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9 )
-
Hovězí znojemská pečeně, dušená rýže, salátový bar (A:1,9,10)
-
Kuřecí nudličky s drcenými rajčaty, gnocchi, salátový bar (A: 1,9)
-
Bezlepek: Kulajda , hovězí znojemská pečeně, dušená rýže, salátový bar (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, mošt (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: )
Pátek
Polévka: Hovězí vývar s fritátovými nudlemi (A: 1,3,7,9)
-
Vepřový kotlet s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory, zelný salát (A: 1,9)
-
(A: )
-
Bezlepek: Hovězí vývar s fritátovými nudlemi, vepřový kotlet s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory, zelný salát (A: 3,9)
Svačinka: (A: )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 5.5 – 9.5. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Špenátová (A: 1,3,9)
-
Krůtí nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže, tyčinka (A: 1,6,9)
-
Zeleninový salát s kuřecím masem, pečivo, tyčinka (A: 1,9)
-
Bezlepek: Špenátová, krůtí nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže, tyčinka
-
(A: 3,6,9)
Svačinka: Chléb se sýrem Gouda, ovoce, čaj s citronem (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Horská čočkovo – rajčatová (A: 1,9)
-
Ryba pod peřinkou (kukuřičné lupínky, sýr), bramborová kaše, salátový bar
(A: 4,7)
-
Žemlovka s jablky, salátový bar (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Horská čočkovo – rajčatová , ryba pod peřinkou (kukuřičné lupínky, sýr), bramborová kaše, salátový bar (A: 4,7,9)
Svačinka: Pudinkový dezert, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Středa
Polévka: Písmenková (A: 1,9 )
-
Vepřová kýta na paprice, těstoviny, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9 )
-
Francouzké brambory, sterilovaný okurek, výběr z ovoce (A: 3,7,10)
-
Bezlepek: Písmenková , vepřová kýta na paprice, těstoviny, výběr z ovoce
-
(A: 3,9)
Svačinka: Houska se šunkovou pěnou, zelenina, nápoj (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: )
Pátek
Polévka: Žampionový krém (A: 1,7,9)
-
Smažený vepřový řízek, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,3,7,9,10)
-
(A: )
-
Bezlepek: Žampionový krém , smažený vepřový řízek, vařené brambory,
-
okurkový salát (A: 3,9)
Svačinka: (A: )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|