Jídelníček od: 12.5. – 16.5. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninová (A: 1,9 )
-
Vepřové kostky na pepři, dušená rýže, salátový bar (A: 1,9 )
-
Soluňská treska, petrželové brambory, salátový bar (A: 4 )
-
Bezlepek: Zeleninová, vepřové kostky na pepři, dušená rýže, salátový bar
(A: 9)
Svačinka: Rohlík se sýrovou pomazánkou, ovoce, nápoj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Dýňový krém se smaženým hráškem (A: 1,7)
-
Kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,7,9)
-
Těstovinový salát Hawaj, salátový bar (A: 1,7 )
-
Bezlepek: Dýňový krém se smaženým hráškem, kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, salátový bar (A: 9)
Svačinka: Ovocné pyré, loupáček, nápoj (A: 1)
Středa
Polévka: Bramboračka s houbami (A: 1,9 )
-
Boloňské lazaně s krůtím masem,sýrem a bešamelem, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Jelítkový a jitrnicový prejt, kysané zelí, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 1,10 )
-
Bezlepek: Bramboračka s houbami, boloňské lazaně s krůtím masem,sýrem a bešamelem, výběr z ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,4,7 )
Čtvrtek
Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)
-
Mexické fazole s vepřovým masem, chléb, moučník (A: 1,3,7,9)
-
Hovězí plátek, křenová omáčka, vícezrnný knedlík, moučník (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, mexické fazole s vepřovým masem, chléb, moučník (A: 3,7,9)
Svačinka: Obložený královský chléb (máslo, šunka, zelenina), mošt (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Květáková (A: 1,9)
-
Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Kuskusové rizoto se zeleninou a uzeným sýrem, čalamáda, výběr z ovoce (A: 1,7,9 )
-
Bezlepek: Květáková , dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory,
výběr z ovoce (A: 3,9)
Svačinka: Chléb s medovým máslem, bílá káva (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 19.5. – 23.5. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Hrachová (A: 1,9)
-
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, výběr z ovoce
(A: 1,3,7,9,10)
-
NEVAŘÍ SE (A: )
-
Bezlepek: Hrachová, zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, výběr z ovoce (A: 3,9,10)
Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Celerová (A: 1,7,9 )
-
Kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, bulgur, výběr z ovoce (A:1,9)
-
NEVAŘÍ SE (A: )
-
Bezlepek: Celerová, kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, rýže, výběr z ovoce (A: 9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Středa
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Holandský řízek (vepřové maso, sýr), bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,7)
-
Salát z fazolových lusků s Tofu sýrem, pečivo, salátový bar (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním , holandský řízek (vepřové maso, sýr), bramborová kaše, salátový bar (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, nápoj (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Zelňačka (A: 1,7,9)
-
Buchtičky s krémem, výběr z ovoce (A: 1,3,7)
-
Losos se salátem s červené čočky, červené řepy a rukoly, pečivo, výběr z ovoce
(A: 1,4 )
-
Bezlepek: Zelňačka, buchtičky s krémem, výběr z ovoce (A: 3,9 )
Svačinka: Houska s tvarohovo zeleninovou pomazánkou, čaj, ovoce (A: 1,7,9 )
Pátek
Polévka: Rybí minestrone (A: 1,4,9)
-
Štěpánský plněný závitek (vejce, hrášek, paprika), vařené brambory, salátový bar
(A: 1,3,9)
-
Halušky s brynzou a slaninou z hlívy ústřičné (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Rybí minestrone, štěpánský plněný závitek, vařené brambory, salátový bar
(A: 3,4,7,9)
Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, mošt (A: 1,3,9)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|